دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

رکورد جدید ترکیه در نقض حریم هوایی یونان

رسانه‌های یونانی روز شنبه به نقض گسترده حریم هوایی یونان از سوی جنگنده‌های ارتش ترکیه در سال ۲۰۲۲ اشاره کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 27
کد خبر: ۱۴۸۶۸۷

به گزارش راهبرد معاصر روزنامه «اکاثیمرینی» بر اساس داده‌های ستاد کل نیروهای مسلح یونان نوشت که از ژانویه تا ژوئیه ۲۰۲۲ بدترین سال از نظر نقض حریم هوایی یونان از سوی ترکیه در ۱۴ سال گذشته بوده است.

بر اساس این گزارش، در مجموع ۴۷۳۴ مورد نقض حریم هوایی در این مدت رخ داده که تنها ۷۷ مورد کمتر از موارد ثبت شده در کل سال ۲۰۱۹ است . حد نصاب آن سال ۴۸۱۱ مورد بود.

علاوه بر این، ۲۰۲۰ سال حد نصاب تحریکات در دریای اژه با نقض مکرر حریم دریایی یونان توسط نیروی دریایی و گارد ساحلی ترکیه بود.

این در حالی است که یک مقام دولت ترکیه به تازگی مدعی قفل راداری جنگنده‌های یونان بر جنگنده‌های «اف-۱۶» ترکیه شده بود. «رجب سویلو» از خبرنگاران ترکیه‌ای در توییتی نوشت: «وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که جنگنده‌های اف-۱۶ یونان هنگام انجام یک ماموریت مهم ناتو در شرق دریای مدیترانه بر روی جنگنده‌های اف-۱۶ ترکیه قفل راداری کردند.»

سویلو گفت که به دنبال این حادثه ترکیه وابسته نظامی یونان را احضار و به ناتو شکایت کرد.  

یونان و ترکیه دو کشور همسایه همواره همدیگر را به نقض حریم هوایی و دریایی متهم می‌کنند. ترکیه در ماه‌های اخیر انتقادات خود را از استقرار نیروهای یونان در جزایری در شرق دریای اژه، نزدیک سواحل ترکیه و در بسیاری از موارد از ساحل قابل مشاهده است، افزایش داده است. این جزایر طبق «معاهده ۱۹۲۳ لوزان» و«معاهده ۱۹۴۷ پاریس» باید غیرنظامی شوند، بنابراین هرگونه استقرار نیروی نظامی یا سلاح در جزایر ممنوع است.

یونان و ترکیه در زمینه نظامی نیز به شدت با هم رقابت دارند و هر دو کشور در حال تجهیز نیروهای مسلح خود به ویژه در بخش هوایی هستند./تسنیم

ارسال نظر